1a edició de la Nit de l'ensenyament a la Ràpita

Va pronunciar la conferència inaugural el catedràtic, escriptor i rapsode Tomàs Llopis i Guardiola, qui, a més, va ser professor dels cursos de català per a adults a la Ràpita durant els anys 80. 

La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita va organitzar la primera edició de la Nit de l’Ensenyament, que se celebrarà el passat divendres 2 d’octubre, a les 20 hores, al Casal Cultural El Maset. L’objectiu del certamen és “homenatjar la tasca que porten a terme els docents i premiar l'esforç de l'alumnat que ha destacat en diferents àmbits durant el curs 2014-2015”, segons destaca el regidor d’Ensenyament, Àlex Cervera. 

Així, es va fer un reconeixement a la tasca del professorat i mestres i, en particular, als docents que es van jubilar durant el curs passat; també s’homenatjà als alumnes rapitencs que van obtenir premis o les millors qualificacions en el carrer curs. L’acte s’inicià amb una conferència inaugural, sota el títol «Pinzellades docents: des de la Transició cap a l’endemà», a càrrec del catedràtic, escriptor i rapsode Tomàs Llopis i Guardiola (Beniarbeig, 1954); i es clogué, després del parlament institucional de l’alcalde, Josep Caparrós, amb l’actuació dels alumnes de piano i de guitarra de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Rapitenca.  
Tomàs Llopis i Guardiola va ser professor de l’institut “Ramon Berenguer IV” quan l’institut Els Alfacs encara no s’havia construït, i dels cursos de català per a adults a la Ràpita durant la dècada de 1980.       

                                   
(font: larapita.cat)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada