El fred intens afecta a les aus...

 Una altra de les conseqüències del temporal Filomena ha estat la caiguda en picat de les temperatures a casa nostra. A part del temporal marítim que ha afectat novament la fragilitat de la nostra costa, també estem patint un fort temporal de neu i fred intens que ens ha afectat de ple. El passat divendres 8 de gener vam despertar amb el Montsià enfarinat de neu a partir de la cota 400 aproximadament, neu que ha perdurat fins a dia d'avui degut a les baixes temperatures. Tot i regalar-nos paisatges preciosos, poc habituals a casa nostra, el fred també té altres conseqüències.



Els roquerols, són una espècie d'orenetes, que no migra i passa l'hivern a casa nostra. Viu normalment en cingles i roquissars de la muntanya, però el fred intens d'aquests dies els ha obligat a baixar fins als pobles i cercar recer en balconades i cornises d'edificis on es poden veure amuntegades per donar-se calor entre elles. Els petits insectes de que s'alimenten, i també degut al fred, desapareixen i per tant, entre gana i fred, nombrosos roquerols perden la vida.

Hem detectat una petita colònia de roquerols arrecerats a la façana de l'Esglèsia Nova de la Ràpita. Avisats els agents forestals han recollit uns 4 o 5 exemplars morts, ahir n'hi havia més d'una vintena, i hem pogut salvar un exemplar que serà portat al centre de recuparació de fauna del Canal Vell.





Moltes gràcies als agents rurals per la seva ràpida intervenció, que permet si més no salvar la vida d'algun exemplar i deixar constància de l'afectació del fred a aquests ocells.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada