Voldriem despedir les #endevinallesconfinades amb la fitxa “sabies que...” de les aus.


a) Les potes dels ocells rapinyaires, com l’àliga o el falcó, són molt fortes i tenen unes urpes grosses que els permeten capturar preses vives d’una mida considerable.
b) Les potes dels ocells que passen molt de temps als arbres els serveixen per aferrar- se fort a les branques. Són potes menys fortes que no estan pensades per caçar.
c) Els ocells aquàtics necessiten nedar i fer servir les potes per moure’s dins l’aigua. Per això les seves potes tenen membranes entre els dits que els permeten remar.
d) Hi ha ocells que s’enfilen pels arbres i, per aconseguir-ho, tenen unes potes molt fortes, amb urpes prou grosses i amb dos dits al davant i dos al darrere. Els lloros i els picots en són dos exemples.
e) Les potes dels ocells que caminen i corren tenen els dits molt llargs i les ungles molt curtes. És el cas de les gallines o els estruços.
f) Finalment, els ocells camallargs tenen les potes molt llargues i primes, preparades per caminar pel fang de zones molt humides o inundades. Les potes d’aquests ocells solen tenir només tres dits.

I fins aquí hem arribat. Ha estat un plaer compartir aquests moments en tots i totes, recordeu que ens podeu seguir també al nostre instagram (@cdadeltaebre) i al nostre web (https://ift.tt/2ZsJf7c) #cdadelta #aprenentdelentorn #pasdepardal #instablog
via Instagram https://instagr.am/p/CAd_ZXVKCwA/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada