Cetacis morts al delta de l'Ebre

Sembla que portem una mala temporada per als cetacis a les nostres terres. El passat divendres 8 d'abril va aparèixer un dofí Cap d'olla gris (Grampus griseus), va quedar varat a la platja de l'Illa de Buda, a una zona de poca profunditat, i en no poder retornar a mar obert va morir a les poques hores. L'exemplar de 3,25m i uns 350 o 400 kg de pes, va ser atès pels agents rurals i per membres del CRAM (Centre de recuperació d'animals marins) de Barcelona. que ja no van poder recuperar-lo. 

Aparece un delfín en una playa de la isla de Buda, en el delta del Ebro  

Un mes abans, el 13 de març també va aparèixer un altre Cap d'olla gris a la platja de Riumar de Deltebre.A falta de veure els resultats de les necròpsies realitzades, els tècnics del CRAM no tenen clar a què pot ser deguda la mort d'aquests cetacis. Les causes poden ser derivades de l'activitat humana: les xarxes, les col·lisions amb embarcacions, alguns contaminants i sobretot la contaminació acústica que pateix e la Mediterrània.

El passat 27 de gener també va ser noticia l'aparició d'una cria de Rorqual comú (Balaenoptera physalus), d'uns 12 mts de llargada, encallada morta a una zona de poca profunditat a la badia dels Alfacs

(Imatge: Aguaita.cat)

Més recentment, el dimecres 22 d'abril, una Tintorera (Prionace Glauca), va aparèixer encallada a la platja de les Avellanes de l'Ampolla. Aquesta vegada però, la història va tenir un final feliç, perquè unes persones que ho van veure, van arrossegar l'animal d'uns dos metres de llargada cap al mar, i tranquilament va nedar cap al fons.

3 cetacis morts al delta en el que portem d'any... És casualitat? Què està passant a les nostres costes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada