El vol de l'esparver

Aquest curs hem recuperat una sortida que teniem una mica oblidada, per a descobrir la història de la nostra comarca, amb l'escola Carles III de Sant Carles de la Ràpita, i amb el seu alumnat de cicle mitjà.
El nostre amic l'esparver ens condueix per diferents pobles de la nostra comarca a la vegada que fem un viatge en el temps.


A Amposta fem una visita al museu de les Terres de l'Ebre, coneixem a l'oncle Miquel, pagès del delta que va viure al S XIX i que ens convida a descobrir la impostància del riu en aquella època i com va marcar la nostra història més recent, convidant-nos a visitar la sala del museu on aprendrem més coses sobre l'Ebre.



L'esparver ens guia cap al castell d'Ulldecona, on mitjançant un joc de pistes aprenem com devia ser la vida a un castell medieval del S XIII. A la Torre de l'Homenatge ens visita el comte Ramon de Montcada, que fa lectura de la Carta Pobla d'Ulldecona.



Seguim el nostre recorregut de la ma de l'esparver, i fem parada a la Moleta del Remei., a Alcanar Coneixem a l'Aunia, una noia ibera que ens explica com era el seu dia a dia, al S V aC. i fem una passejada per les restes del poblat iber.




Tot plegat, una visita històrica a la comarca del Montsià molt interessant i engrescadora!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada