Arrossars i Llacunes. Terres de Cruïlla

Terres de Cruïlla és una associació de diferents entitats i Centres d'Estudis, del Montsià, Baix Ebre i Baix Maestrat amb l'objectiu de fer difusió de la història, la etnografía i el patrimoni natural i cultural d'aquestes comarques. Per tal de fer-ho possible, cada any s'elabora un calendari d'activitats a diferents contrades de la nostra geografia.
El Camp d'Aprenentatge del delta de l'Ebre, aquest any col·labora amb Terres de Cruïlla amb una sortida al Delta: arrossars i llacunes 
Programa de l'activitat:
Dissabte 20 de junarrosy de 2015
Hora de trobada i lloc: 9h. Camp d’Aprenentatge del delta de l’Ebre. Sant Carles de la Ràpita
Especificitats Desplaçament en cotxes particulars fins a la finca “Riet Vell” Els Muntells. Recomanable: gorra, loció antimosquits i roba adequada, amb “tovallola” (Camp d’arròs)
Objectiu Descobrir els valors ecològics i naturals del delta: fauna aquàtica i ocells de les llacunes del delta, i el cultiu ecològic de l’arròs .
Descripció del recorregut.
Us proposem arribar en cotxes fins a la finca del Riet Vell (seu de Seo Birdife al delta).
Allí muntarem tres grups de persones que aniran passant per diferents estacions de treball:
L’arrossar: Entrarem al camp d’arròs, prepararem el terreny (birbar) repartirem garbes i plantarem arròs com els nostres avantpassats. (Tota una experiència).
Les aus: Ens acostarem fins al “Hide” del Riet Vell, des d’on podrem fer una observació detallada de diferents espècies d’aus de les llacunes del delta amb telescopis.
La fauna: Salabrejarem a l’arrossar , als reguers i canals de la finca, amb l’objectiu de descobrir la riquesa faunística amagada: els invertebrats. Observarem amb lupes i diversos materials.
La sortida es podria complementar amb un arròs, al restaurant L’Estany, de la Casa de Fusta. Caldria fer una previsió de la gent que estaria interessada.
Organitzat pel CdA del delta de l’Ebre, amb la col·laboració de Seo Birdlife).Guiatge a càrrec del professorat del CdA i dels Tècnics de Seo.
Cal inscripció prèvia (977 741 710).

                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada