Estada Escola Camí del Mig

Els dies 18, 19 i 20 de maig vam tenir al Camp a l'alumnat de cícle mitjà de l'escola Camí del Mig, de Mataró.
Us deixem l'extracte que en fan ells al seu bloc de les seues vivències al Delta.

Va ser tres dies plens d’activitats on vam aprendre moltes coses sobre el delta.
A l’escola em fet el projecte de classe sobre el delta i a les colònies hem ampliat la informació que vam buscar.
El primer dia de les colònies, després de muntar les habitacions i dinar, vam fer una activitat de descobriment del poble. Per grups vam haver de seguir un recorregut marcat i arribar un punt del poble i contestar unes preguntes. Després tots els grups ens vam trobar la plaça del Coc i allà vam parlar sobre el que cada grup havia descobert. Després de berenar vam baixar al port a veure com entrava el peix fresc a la llotja.
Va ser molt divertit poder veure la llotja. Vam saber què passa amb el peix quan els pescadors arriben a port, qui els compra, i com es fa.
De pujada a la casa va començar a ploure i vam haver de passar la tarda jugant a la sala i cantant cançons. Per sort després de sopar, va parar de ploure i vam poder disfrutar a fora el pati del joc de nit.
El segon dia, després d’esmorzar, vam anar al port per agafar un vaixell i veure la Badia dels Alfacs, on vam conèixer que són les muscleres. A part de veure les muscleres vam fer diferents parades per la badia on vam mesurar la profunditat i la transparència de l’aigua. També vam agafar mostres de l’aigua on estan ubicades les muscleres.
Per la tarda, vam anar a les aules a observar l’aigua que haviem recollit pel matí. A les mostres vam poder veure el plàcton que hi ha a l’aigua, i el que serveix perquè els musclos puguin alimentar-se.
A la nit, com no…vam fer LA DISCO!! Vam ballar molt i ens ho vam passar molt i molt bé.
L’últim dia, vam fer un joc d’orientació amb brúixola, on per grups haviem de seguir les indicacions d’un plànol i orientant-nos amb la brúixola. Vam sortir de la casa per arribar a la Torreta, un turonet que hi ha la part de dalt de Sant Carles de la Ràpita, des d’on es pot veure molt bé el delta i el munt d’arrossars que hi ha. La llàstima va ser que a l’hivern, no hi ha encara res plantat als camps d’arrossars i es va veure tot marró.
Tot i així vam poder veure molt bé el que eren els camps d’arròs i el tipus de vegetació i fauna que té el delta de l’Ebre.
Van ser unes colònies molt xules. Ens ho vam passar molt i molt bé ".
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada